Posters drukken

Trek met posters de aandacht. Wij drukken posters op diverse formaten: van standaard A3 en A2 posters, tot aan grote posters op Abri formaat. 

Mogelijkheden

 • Verkrijgbaar in diverse formaten
 • Spoed? Next- en sameday-levering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België

Op zoek naar grote posters bv. Abri? Kijk dan bij posters (grootformaat).

Posters drukken

Posters zijn bedoeld om maximaal de aandacht te trekken. Van een raambiljet voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 tot in het oog springende promotie voor een theatervoorstelling: posters zijn overal te vinden. En dat is ook precies de bedoeling: jouw boodschap mag toch gezien worden?

Goedkoop posters drukken

Bij DrukwerkMAX kun je goedkoop posters drukken en zijn al te bestellen vanaf minimaal 50 exemplaren. Ze worden geleverd op een hele serie A-formaten (A3 t/m A1) en twee B-formaten: B2 en B1. De meest gekozen formaten zijn A1 posters en A2 posters. Je kunt daarbij kiezen uit één van onze mooie MC-papiersoorten: 135 grams, 170 grams en 250 grams houtvrij MC, zowel in de variant gesatineerd of silk.

Grote posters afdrukken

Onze kleinere formaten posters zijn vanwege de papiersoorten meer geschikt voor gebruik binnenshuis. Ben je op zoek naar nog meer attentiewaarde of ben je extra trots op je product? Kies dan voor een van onze grootformaat-biljetten die bedoeld zijn voor reclame buitenshuis.

Heb je posters met spoed nodig? Standaardposters kunnen we met spoed leveren of zelfs met een next day- of same day -levering. Je hebt je posters dan al de volgende werkdag of dezelfde werkdag nog in huis! Kijk voor de mogelijkheden op de productpagina. Alle posters worden gratis en naar keuze blanco bezorgd op één adres in Nederland en België! 

Wil je posters drukken en meer informatie hierover hebben? Neem dan contact op met onze klantenservice of bestel meteen je posters.

Posters drukken

Posters zijn verkrijgbaar in standaardformaat en groot-formaat. Om je poster te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.