Posters drukken

Laat posters drukken en zorg dat je met jouw poster maximaal de aandacht trekt! Posters laten bedrukken kan op diverse formaten. Van grote A1 posters tot aan kleine A3 posters. Ben je op zoek naar grootformaat posters zoals een A0 poster of Abri? Kijk dan bij Posters grootformaat.

Voordelen

 • Verkrijgbaar in diverse formaten
 • Spoed? Next- en sameday-levering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België
Posters drukken

Laat ook posters drukken en zorg dat je met jouw poster maximaal de aandacht trekt! Van een raambiljet voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2019 tot in het oog springende promotie voor een theatervoorstelling: posters zijn overal te vinden. En dat is ook precies de bedoeling: jouw boodschap mag toch gezien worden?

Poster laten bedrukken

Bij DrukwerkMAX kun je hoge kwaliteit posters laten bedrukken vanaf minimaal 50 exemplaren op verschillend formaat papier. Ze worden geleverd op een hele serie A-formaten (A3 t/m A1) en twee B-formaten: B2 en B1. De meest gekozen formaten zijn A1 posters en A2 posters. Je kunt daarbij kiezen uit één van onze mooie MC-papiersoorten:

 • 135 grams houtvrij MC,
 • 170 grams houtvrij MC,
 • 250 grams houtvrij MC,

zowel in de variant gesatineerd of silk. Wil je graag weten wat de kwaliteit is van onze papiersoorten? Vraag dan hier een gratis poster aan.

Goedkoop posters drukken

Bij DrukwerkMAX kun je goedkoop posters drukken. Onze kleinere formaten posters zijn vanwege de papiersoorten meer geschikt voor gebruik binnenshuis. Ben je op zoek naar nog meer attentiewaarde of ben je extra trots op je product? Kies dan voor een van onze grootformaat-biljetten (bijvoorbeeld een Abri poster) die bedoeld zijn voor reclame buitenshuis. Hier kun je posters bestellen met blueback (blauwe achterkant). 

Posters laten drukken met spoed? Kies dan bij het bestellen van je standaard posters voor een spoedlevering of next day- of same day levering. Kies vervolgens voor de gewenste oplage en upload je pdf bestand. Heb je je bestelling voor 10.30 uur afgerond en is je pdf bestand ook goedgekeurd, dan heb je de posters de volgende werkdag of dezelfde dag al in huis! Alle posters worden gratis en naar keuze blanco bezorgd op één adres in Nederland en België. 

Posters printen kunnen wij ook! Heb je maar één poster nodig of wil je een kleine oplage posters af laten drukken? Neem dan contact op met onze klantenservice via of stuur een mailtje naar klantenservice@drukwerkmax.nl. Wij helpen je graag! 

PS. Wil je foto's laten bedrukken op posterformaat? Kijk dan bij onze Fotoposters!

Posters drukken

Posters zijn verkrijgbaar in standaardformaat en grootformaat. Om je poster te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.