Vier quick wins voor duurzamer drukwerk

Hoe duurzaam is jouw organisatie? En hoe gaan jullie specifiek om met print- en drukwerk? Door kleine veranderingen aan te brengen kun je stukken duurzamer printen en drukken! Het hoeft natuurlijk niet binnen 24 uur gefixt te zijn, maar we inspireren je uiteraard heel graag om in 2024 duurzame keuzes te maken. Daarom hebben we hier 4 quick wins voor je samengesteld:

 

✓ On demand drukwerk

On demand zegt in ons geval drukwerk bestellen zoveel als er demanded, oftewel vereist, is. Dit wordt tegenwoordig veel gedaan voor o.a. magazines en brochures. Op inschrijving verkopen en dan op afroep bestellen. Dat scheelt niet alleen materiaal, maar ook opslagruimte en energie.

 

✓ Kiezen voor duurzame materialen

Door te kiezen voor duurzaam drukwerk kies je voor milieuvriendelijke materialen en productieprocessen. Dit kan de ecologische voetafdruk van de organisatie verminderen, wat bijdraagt aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verkleinen van de impact op het milieu. Bekijk de opties voor duurzame materialen per product in de webshop.

 

✓ Verzamelorders plaatsen

Het bundelen van een bestellingen vermindert niet alleen (opstart- en verzend) kosten, de CO2-uitstoot van jouw order is ook nog eens lager dan bij losse bestellingen. Plaats bijvoorbeeld eens in de week één grote order, in plaats van iedere dag een losse bestelling.

 

✓ Gepersonaliseerd drukwerk

Je boodschap gericht verspreiden en tegelijkertijd je impact op het milieu verminderen. Door gepersonaliseerd drukwerk te bestellen verminder je het aantal onnodige afdrukken én schiet de relevantie per ontvanger omhoog. Meer impact, lagere milieubelasting. Win-win!

 

Wil je hier meer over weten of kunnen we je helpen bij het maken van meer duurzame keuzes? Ga naar onze duurzame productpagina voor alle opties!

 

Staat jouw keuze er niet bij? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan!

OFFERTE
OFFERTE

Goed om te weten

  • Gratis en blanco bezorgd
  • Next day-levering mogelijk
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Persoonlijke service

ONZE BETAALMETHODES

En onze trouwe klanten kunnen op rekening bestellen