Schoolkalenders drukken

Het schooljaar is niet compleet zonder een schoolkalender in stijl! Jouw stijl. Bij DrukwerkMAX laat je gemakkelijk schoolkalenders drukken, voorzien van de huisstijl van jouw school of opleidingsinstituut. Natuurlijk zijn de schoolkalenders ook heel leuk om cadeau te geven aan studenten, ouders of vrijwilligers!

 • Verkrijgbaar in diverse modellen
 • Eenzijdig in full colour bedrukt
 • Per maand één pagina
 • Voorzien van voorblad

Schoolkalenders drukken
Schoolkalenders drukken
Schoolkalenders drukken
Schoolkalenders drukken
Schoolkalenders drukken

Al jaren een vast gegeven op iedere school: de schoolkalender. Je kunt deze evergreen nu al vanaf 25 exemplaren bestellen in het handzame A5-formaat (tafelmodel) of in het wat royalere formaat A4 (wandmodel). Kortom: er is altijd wel een plekje te vinden waar onze kalenders helemaal tot hun recht komen. Alle kalenders bevatten 13 pagina's: een voorblad en 12 pagina's.

 

Voordelig schoolkalenders drukken

Voor de pagina's heb je de keuze uit houtvrij gesatineerd mc (glanzend) en houtvrij mat mc (silk). Beide papiersoorten zijn leverbaar in een 170 grams en een 250 grams variant. De voorste pagina doet dienst als voorblad. Op de volgende pagina's is er per maand ruimte voor een heleboel creativiteit. De pagina's van onze schoolkalenders worden éénzijdig in full color gedrukt of geprint, afhankelijk van de oplage.

Bij het tafelmodel is de staander gemaakt van onbedrukt sulfaatkarton (350 grams, dus extra stevig), die tevens al is voorzien van drie rillijnen: extra gemakkelijk bij het ‘opstellen’.

Onze prachtige kalenders zijn ideaal voor het onderwijs, maar evengoed voor bedrijven, stichtingen, verenigingen, … te veel om op te noemen!

 

Stijlvolle schoolkalenders bestellen

Onze schoolkalenders geven ruim baan aan je creativiteit. Houd hierbij wel rekening met de wire-o-binding bovenaan. Uiteraard kun je achtergrondenkleuren gerust aan de bovenzijde laten doorlopen, maar het is af te raden om de bovenste 10 millimeter voor teksten te gebruiken: daar worden de ringetjes aangebracht. De enige andere beperking is je eigen fantasie.

Grijp dus die kans om het hele jaar door onder de aandacht van je doelgroep te staan!

 

Tip: heb je hulp nodig bij het maken van een schoolkalender in de stijl van jouw school, neem dan contact met ons op!

Schoolkalenders drukken

Om je schoolkalenders te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren; dit is met name van belang bij logo’s, waar tekst in wordt gebruikt.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm links, rechts en onder.
 • Houd tevens rekening met de binding aan de bovenzijde: houd voor de zekerheid daar een veiligheidsmarge van 10 mm aan.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

STAP 2: KIES DE BEDRUKKING

Eenzijdig in Full Color (FC/0)

STAP 3: KIES HET Materiaal

STAP 4: KIES HET MATERIAALGEWICHT

STAP 5: Kleur ringband kalender

STAP 6: KIES DE OPLAGE

Goed om te weten

 • Gratis en blanco bezorgd
 • Same day-levering mogelijk
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Moderne drukkerij

ONZE BETAALMETHODES

En onze trouwe klanten kunnen op rekening bestellen