Menukaarten waterbestendig

Watervaste menukaarten zijn ideaal te gebruiken als menukaart of drankkaart op het terras. De menukaarten worden op synthetisch papier gedrukt, waardoor de kaarten waterbestendig zijn en niet scheuren.

Voordelen

 • Water-, scheur- en krasvast
 • Binnen 3 werkdagen in huis
 • Gratis bezorgd in Nederland en België

Topdeal 10% korting: 50 en 100 Menukaarten A4

*Actie is geldig t/m maandag 24 december 2018. Actieprijs is al verwerkt in het prijsoverzicht. Bekijk hier alle actievoorwaarden.

Menukaarten waterbestendig

Naast standaard menukaarten hebben wij ook waterbestendige menukaarten. Deze kaarten zijn ideaal te gebruiken als menukaart of drankkaart voor op het terras. Het materiaal zorgt ervoor dat de menukaarten langer meegaan en hebben bovendien een luxe uitstraling. Zo heb jij geen doorweekte menukaarten meer!

Menukaart watervast

Waterbestendige menukaarten zijn te bestellen in verschillende formaten. De meest bestelde menukaarten zijn de Menukaart A4, Menukaart A5 en Menukaart A3. Daarnaast hebben wij ook menukaarten op formaten als X-Long en US in ons assortiment.

De waterbestendige menukaarten van DrukwerkMAX worden eenzijdig full color op 300 grams synthetisch papier gedrukt waardoor de kaarten watervast, scheurvast en krasvast zijn. Hierdoor kun je ook op regenachtige zomerdagen jouw menukaarten buiten op het terras gebruiken zonder dat ze beschadigd raken.

Naast ongevouwen menukaarten hebben wij ook gevouwen menukaarten.

Menukaarten waterbestendig

Deze menukaarten zijn niet alleen waterbestendig, maar ook kras- en scheurvast. Ideaal menu- of drankkaart op het terras. Om je waterbestendige menukaarten te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.