Menukaarten drukken

De kwaliteitsbeleving van de gast begint bij een perfecte menukaart. Laat menukaarten drukken in eigen huisstijl en kies uit een standaard A4 menukaart of een vierkante menukaart.

Voordelen

 • Tweezijdig full color bedrukt
 • Binnen 5 werkdagen in huis
 • Gratis bezorgd in Nederland en België
Menukaarten drukken

Vertegenwoordig jij een horecagelegenheid zoals een eetcafé of wijnbar? Dan weet je dat de kwaliteitsbeleving van de gast begint bij een perfecte menukaart! Laat het menu drukken in eigen huisstijl en bezorg iedereen een mooie avond.

Menukaart bestellen

Menukaarten bestellen kan in verschillende formaten. De meest bestelde formaten zijn de Menukaart A4 staand wikkel, Menukaart A4 staand parallel en de Menukaart Carre Large. Daarnaast hebben we ook nog liggende menukaarten.

Menukaarten worden tweezijdig full color bedrukt. Voor een luxe uitstraling zijn onze menukaarten gemaakt van stevig sulfaatkarton. De menukaarten worden voorzien van een vouwlijn (een ril). Voor de afwerking kun je kiezen voor een glanzende of matte dispersielak. Alle menukaarten worden plano (ongevouwen) geleverd zodat ze mooier blijven bij transport.

Menukaarten maken – in alle soorten en smaken

Menukaarten alleen geschikt voor restaurants? Welnee! Zoveel mensen, zoveel wensen. Met menukaarten kun je alle kanten op. Gebruik ze bijvoorbeeld als voordelig alternatief voor een folder of programmaboekje. Meer ideeën en inspiratie opdoen? Lees de blog!

Menukaarten drukken

De kwaliteitsbeleving van de gast begint bij een perfecte menukaart. Menukaarten zijn verkrijgbaar in 12 verschillende formaten. Om je menukaarten te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.