Fotoposter bestellen

Breng je mooiste foto tot leven met je foto als poster. Fotoposters worden gedrukt op speciaal fotopapier en zijn te verkrijgen in diverse postermaten.

Voordelen

 • Keuze uit verschillende formaten
 • Morgen in huis? Next day-levering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België
Fotoposter bestellen

Een fotoposter bestellen van je mooiste herinnering? Dat kan! Iedere poster is gemaakt van speciaal posterpapier. Door een extra enkelzijdige laminaatafwerking krijgt de poster nog meer uitstraling en hang je echte hoge kwaliteit aan de muur. De posters zijn voor indoor gebruik.

Foto als poster

Je foto als poster bedrukken kan in verschillende formaten. De meest bestelde formaten zijn de fotoposter A2, A1 en A0. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit foto formaten zoals 50x70cm en 70x100cm.

Fotoposters worden eenzijdig full color bedrukt op 190 of 235 grams glanzend fotopapier of op 230 grams linnenstructuur papier.

 • Glanzend fotopapier is half-transparant en licht doorlatend waarbij de achterkant is gemaakt uit speciale polyesterfolie. Dit fotopapier heeft een hoge witgraad.
 • Linnenstructuurpapier is mat en wit met fijne linnenstructuur. Dit materiaal is ideaal voor elegante kunst- en fotodruk, FineArt en ter decoratie.

Poster foto

Je poster foto wordt standaard binnen 3-5 werkdagen geleverd. Heb je spoed? Kies dan voor een spoedlevering van 2-3 werkdagen of voor een next day-levering. Je heb je fotoposter dan al de volgende werkdag in huis! Je foto poster wordt gratis en naar keuze blanco bezorgd op één adres in Nederland of België. 

Let op: bij je bestelling kan je maar één afbeelding per fotoproduct uploaden. Wil je meerdere fotoproducten bestellen met ieder een andere foto, plaats dan een nieuwe bestelling in je winkelwagen. 

Ben je op zoek naar standaard posters, voor zowel binnen als buitengebruik? Kijk dan eens bij posters.

Fotoposter bestellen

Fotoposter bedrukken kan in posterformaat- en papier drukken kan in verschillende formaten. Om je fotoposter te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij een veiligheidsafstand van 8 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDF/X-3:2002) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.