Folders drukken

Gevouwen folders drukken kan in veel verschillende formaten en vouwwijzen. Van A4 en A5 folders staand en liggend, tot aan folders kruisslag gevouwen. Folders die je goedkoop en effectief kunt inzetten als marketingtool!

Voordelen

 • Tweezijdig full color bedrukt
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België

Tot oplage 250 wordt digitaal geproduceerd. Ben je op zoek naar ongevouwen folders? Kijk dan eens bij onze flyers.

Let op!

Zijn je folders bestemd voor verspreiding? Neem dan van tevoren contact met ons op!

Folders drukken

Folders prikkelen de nieuwsgierigheid van de lezer, doordat ze een deel van de inhoud niet direct laten zien. Daarmee zijn folders het ideale, compacte medium om de aandacht van klanten langer vast te houden; maak daar dus optimaal gebruik van en laat folders drukken! Vanwege de vouwwijze heb je met een folder meer “massa” in handen, waardoor vanzelf al een kwaliteitsbeleving ontstaat. Als je het design daar slim op aanpast, beschik je over het perfecte uitgangspunt om met je drukwerk promotie te maken voor je organisatie, je product of je dienst.

Gevouwen folders drukken

Gevouwen folders drukken kan in verschillende formaten. De verschillende vouwwijzen van onze folders (zoals 2-luik en 3-luik) bieden jou de mogelijkheid om echt op te vallen.

 • Zo voeren we een aantal compacte formaten, zoals Carré Small of A6, ideaal voor een klein display of om op straat uit te delen.
 • Of kijk eens naar een van onze smalle formaten, US Long en US Staand, perfect voor een foldermolen, waar het altijd “dringen” is voor een boekje.
 • Ga je voor eigenzinnig? Kies dan één van onze liggende of vierkante formaten.
 • Helemaal mooi is het als je alle ruimte hebt, zoals met onze folders A4 Staand Wikkel of A4 Staand Zigzag, waar je een prachtig grafisch hoogstandje van kunt maken en gegarandeerd indruk mee gaat maken op je klanten!

Naast de vouwwijze is de papiersoort uiteraard ook van groot belang. Het papier van jouw keuze moet zorgen dat je kleuren goed tot hun recht komen. Daarnaast moet de papierkwaliteit jouw boodschap optimaal ondersteunen. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de papiersoort, hoe hoger de kwaliteitsbeleving. Toch kan het goed zijn om juist voor een lichte papiersoort te kiezen, zoals 135 grams MC of 170 grams MC; denk bijvoorbeeld aan een actie in een drukke winkelstraat: je hebt dan liever veel “lichte” reclamefolders bij je. Wil je luxegoederen onder de aandacht brengen, dan zijn onze zwaardere papiersoorten (250 grams MC) de meest voor de hand liggende keuze voor een luxe uitstraling. Jouw product krijgt dan de aandacht die het verdient.

A4 folders drukken

Alle folders met oplages vanaf 500 exemplaren worden op onze eigen offsetpersen gedrukt. Kleinere oplages (250 exemplaren of minder) worden bij ons niet gedrukt maar geprint. We gebruiken daar grote professionele printers voor, die een prima resultaat opleveren; de kwaliteit is vergelijkbaar met drukwerk, zeker op MC gesatineerd (glans). A4 folders drukken of printen, voor beide processen gebruiken we dezelfde papiersoorten, precies zoals je ze besteld hebt.

Folders drukken goedkoop

Wil je grote hoeveelheden folders laten drukken, die je bijvoorbeeld via een spreidgroep wilt laten bezorgen? Dan kan het handig zijn om die vooraf door ons te laten bundelen. Dat maakt het aftellen per postcodegebied een stukje simpeler. De productietijd is een dag langer, maar die tijd win je makkelijk terug: je hoeft niet zelf 100.000 folders af te tellen … Laat je je folders direct bij je klant afleveren, maar wil je toch graag weten wat de klant ontvangen heeft? Kies dan tijdens het bestellen voor Modellen versturen en je ontvangt 5 exemplaren uit de oplage, op het factuuradres uit je bestelling.

Ga je je folders bestellen dan heb je met een standaardlevering je folders binnen 6 werkdagen in huis. Heeft het spoed? Dan kun je kiezen voor een spoedlevering van 4 werkdagen of superspoedlevering van 3 werkdagen. De verwachte levertijd geldt alleen indien je PDF bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. 

Wil je meer informatie over folders drukken of wil je folders met een speciale afwerking zoals uv lak? Neem dan contact op met onze klantenservice of bestel meteen je folders.

Ben je op zoek naar een ongevouwen folder, laat dan flyers drukken.

Folders drukken

Folders zijn verkrijgbaar in diverse formaten en vouwwijzes. Om je folder te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.