Enveloppen bedrukken

Enveloppen bedrukken? Kies voor een envelop met venster links of rechts of zonder venster. Daarnaast kun je kiezen voor een envelop met striplock of gomrand. Spoed? Met een superspoedlevering heb je je enveloppen binnen 1-2 werkdagen in huis.

Mogelijkheden

 • Full color of PMS-bedrukking
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België
Enveloppen bedrukken

Een envelop in huisstijl levert een forse bijdrage aan de bekendheid van je bedrijf. Het ontvangen van de envelop is een extra contactmoment met je klant. Vergis je dus niet wat voor impact het heeft en laat ook voor jouw bedrijf enveloppen bedrukken.

Enveloppen bestellen

Bij DrukwerkMAX kun je verschillende formaten enveloppen bestellen. De meest bestelde formaten zijn de Envelop-EA5, Envelop-C5 en Envelop-C4. Daarnaast kun je ook enveloppen bedrukken op de formaten EA5/6 en EA4.

EA5- of EA4-enveloppen worden vaak gebruikt voor het versturen van 1 of 2 vellen ongevouwen (brief)papier. Wil je de enveloppen gebruiken om volledige verslagen te versturen of meerdere dubbelgevouwen vellen? Kies dan voor een C5- of C4-envelop. Deze enveloppen zijn net iets ruimer en zorgen ervoor dat je documenten altijd netjes worden bezorgd.

Je kunt kiezen voor enveloppen met een zelfklevende hechtstrip (striplock) of gomrand. Binnenin zijn de enveloppen effen grijs.

Aflopende enveloppen bestellen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tip: Naast enveloppen hebben wij nog meer zakelijk drukwerk in ons assortiment. Bestel ook je briefpapier en visitekaartjes bij ons.

Enveloppen bedrukken

Enveloppen zijn verkrijgbaar in 5 verschillende formaten, met of zonder venster. Kies voor een handige plakstrip of gomrand. Om je enveloppen te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 8 mm aan de zijranden en 11 mm aan de bovenrand.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.