Boekenleggers drukken

Op het nachtkastje of in de vakantiekoffer, jouw boekenlegger reist altijd met de boeken mee. Laat boekenleggers drukken en je weet zeker dat je drukwerk dicht in de buurt van de klant blijft.

Voordelen

 • Verschillende formaten
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België
Boekenleggers drukken

Laat je eigen boekenleggers drukken en je weet zeker dat het drukwerk (en jouw bedrijf of product) dicht in de buurt van de klant blijft. Boekenleggers belanden tenslotte altijd in een boek. Op het nachtkastje of in de vakantiekoffer, jouw boekenlegger reist altijd met de boeken mee. Als promotiemiddel werkt een boekenlegger vaak nog beter dan een flyer, folder, poster of brochure.

Boekenlegger laten drukken

Boekenleggers worden tweezijdig full color bedrukt op extra stevig 300 grams tweezijdig gestreken sulfaatkarton. De boekenleggers worden aan beide kanten met dispersielak afgewerkt.

Boekenleggers zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Het meest bestelde formaat is de Boekenlegger Klein (50 x 148mm). Daarnaast hebben we ook de Boekenlegger Middel (50 x 120mm) en Boekenlegger Groot (50 x 297mm).

Boekenleggers drukken: het nuttigste relatiegeschenk

Boekenleggers zijn echte hebbedingetjes die vrijwel iedereen gebruikt. Plaats op de ene kant je belangrijkste informatie en op de achterzijde iets leuks zoals een rebus, slogan, kleurplaat, et cetera. Informatie die niemand nog vergeet! Ontdek alle mogelijkheden in onze blog.

Boekenleggers drukken

Een boekenlegger komt altijd van pas en is daarom het ideale promotiemiddel. Om je boekenleggers te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.