Boekenleggers drukken

Op het nachtkastje of in de vakantiekoffer, jouw boekenlegger reist altijd met de boeken mee. Laat boekenleggers drukken en je weet zeker dat je drukwerk dicht in de buurt van de klant blijft.

Voordelen

 • Verschillende formaten
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België
Boekenleggers drukken

Laat je eigen boekenleggers drukken en je weet zeker dat het drukwerk (en jouw bedrijf of product) dicht in de buurt van de klant blijft. Boekenleggers belanden tenslotte altijd in een boek. Op het nachtkastje of in de vakantiekoffer, jouw boekenlegger reist altijd met de boeken mee. Als promotiemiddel werkt een boekenlegger vaak nog beter dan een flyer, folder, poster of brochure. Plaats jouw logo, huisstijl of boodschap op de leeswijzers en je hebt je gepersonaliseerde boekenlegger!

Boekenlegger laten drukken

Wil je een boekenlegger laten drukken om bijvoorbeeld in te haken op de kinderboekenweek? Dan is het leuk om je boekenlegger aan een kant wat interactiever te maken. Wat dacht je van een leuke rebus, slogan of kleurplaat op de achterkant? Zo maak je een leuke boekenlegger voor kinderen en sta jij op de andere kant vermeld met jouw gegevens! Naast de promotionele kant, zijn de boekenleggers ook uitermate geschikt om een infographic op te maken. De boekenleggers hebben een handig formaat, waarop belangrijke informatie altijd bij de hand kan worden gehouden! Je kunt er ook voor kiezen om je boekenlegger nog functioneler te maken, zodat je klanten deze ook als een liniaal of leeswijzer kunnen gebruiken! Er zijn zat leuke mogelijkheden!

Boekenleggers worden tweezijdig full color bedrukt op extra stevig 400 grams houtvrij mat MC. De leeswijzers worden aan beiden kanten met dispersielak afgewerkt, voor een mooie luxe uitstraling. Boekenleggers zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Het meest bestelde formaat is de Boekenlegger Klein (50 x 148mm). Daarnaast hebben we ook de Boekenlegger Middel (50 x 120mm) en Boekenlegger Groot (50 x 297mm) voor de grotere leesboeken.

Boekenlegger bedrukken

Laat je ook een boekenlegger bedrukken? Dan kun je kiezen voor een standaardlevertijd van 7 werkdagen of voor een spoedlevering van 5 werkdagen. De verwachte levering geldt indien je bestand is goedgekeurd en daarmee voldoet aan onze aanleverspecificaties. Onze leeswijzers zijn al vanaf 300 stuks te bestellen.

Heb je vragen over het bestellen van boekenleggers en wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice via 085 210 4000 of klantenservice@drukwerkmax.nl. Ben je op zoek een afwijkende formaat boekenlegger? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen je graag!

Naast de bedrukte boekenlegger hebben wij ook andere leuke promotionele drukwerkproducten!

Boekenleggers drukken

Een boekenlegger komt altijd van pas en is daarom het ideale promotiemiddel. Om je boekenleggers te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.