Bierviltjes bedrukken

Laat bierviltjes bedrukken met je eigen logo of boodschap en breng je actie of evenement goed onder de aandacht. Of maak je huwelijks- of verjaardagsfeest extra bijzonder, met een eigen foto op de viltjes!

Voordelen

 • Ook in kleine oplages
 • Een- of tweezijdig bedrukt
 • Rond of vierkant formaat

Tot oplage 500 worden bierviltjes digitaal geproduceerd en hebben de ronde bierviltjes een diameter van 100mm.

Bierviltjes bedrukken

Bierviltjes, wie kent ze niet? Je kunt bijna geen horecagelegenheid binnenlopen of je ziet deze bedrukte viltjes, op alle tafels en op de bar. Over attentiewaarde gesproken! De standaardbierviltjes komen bij de leveranciers vandaan, maar je kunt ze ook laten bedrukken met je eigen boodschap, logo of foto! Deze kleine viltkartonnen onderleggers zijn daarmee ideaal om je actie of evenement goed onder de aandacht te brengen. Of maak je huwelijks- of verjaardagsfeest extra bijzonder, door op alle tafels onderzetters met jouw ontwerp neer te leggen.

Bierviltje drukken

Wil je ook een bierviltje drukken, dan kun je bij ons kiezen uit twee formaten: vierkant (ronde hoeken, 93 x 93 mm) en rond (diameter 100 mm bij oplages t/m 250 en 107 mm bij oplages vanaf 500); het gebruikte viltkarton is 1,5 mm dik en kan heel wat vocht opnemen. Met zulke onderzetters is het altijd prijs: je damast blijft er veel langer netjes uitzien; ben je meer een liefhebber van perzische tapijtjes op tafel: de drankglazen blijven veel beter staan!

Onze viltjes kun je naar keuze eenzijdig- of tweezijdig laten bedrukken. Ga je voor dubbelzijdig? Hou er rekening mee dat de achterzijde een paar millimeters kan afwijken van de voorzijde. Ga je voor enkelzijdig? Zorg dan dat er voldoende potloden op tafel liggen: de mooiste ideeën zijn tenslotte op de achterzijde van een bierviltje ontstaan!

Bierviltjes bestellen

Is er haast bij en moet je bierviltjes bestellen met spoed? We kunnen kleine oplages al binnen 5 werkdagen leveren! Vanaf 25 tot maximaal 250 stuks drukken we jouw design digitaal op de viltjes. Wil je een grotere oplage? Vanaf 500 stuks regelen we dat via een offset-pers. Hou dan wel rekening met een langere levertijd: 10 werkdagen. Heb je afwijkende wensen? Wij helpen je graag. Vraag hier je offerte aan.

Wil je je feest of evenement nog verder aankleden, bijvoorbeeld met placemats of tafelkaarten? Kijk dan ook eens bij onze andere mooie horeca drukwerk!

Bierviltjes bedrukken

Bierviltjes bedrukken met je eigen logo of foto, het kan allemaal. Om je bierviltjes te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK.
 • Je bestand voor ronde bierviltjes met oplages t/m 250 maak je op formaat 106 x 106mm. Heb je een oplage vanaf 500, dan maak je je bestand op het formaat 113 x 113mm. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm binnen dit formaat.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.