Ansichtkaarten drukken

Ansichtkaarten drukken kan op verschillende formaten. Kies voor een standaard ansichtkaart A6 of juist voor een opvallendere formaat zoals een vierkante ansichtkaart. De ansichtkaarten zijn eenzijdig gestreken en daardoor goed te beschrijven met pen of potlood.

Mogelijkheden

 • Een- of tweezijdig full-color bedrukt
 • Spoedlevering mogelijk
 • Gratis bezorgd in Nederland en België

Topdeal 10% korting: 250 en 500 Ansichtkaarten A6 - Mat (dispersielak)

*Actie is geldig t/m maandag 20 augustus 2018. Actieprijs is al verwerkt in het prijsoverzicht. Bekijk hier alle actievoorwaarden.

Ansichtkaarten drukken

Sinds jaar en dag sturen we ansichtkaarten, ook wel briefkaarten, vanaf onze vakantiebestemming, om de thuisblijvers even te laten weten dat het weer in Spanje beter is dan in Nederland. Maar er kan zóveel meer met dat elegante postkaartje. Je kunt ze zelf ontwerpen en de ansichtkaarten drukken wij voor je! Wat denk je van een eigenzinnige promotie-actie met een persoonlijk karakter? Een mooie bedankkaart na een geslaagd huwelijksfeest, of juist een aparte uitnodiging voor de grote dag, of dat nu een trouwpartij of een jubileum is. De enige beperking is je eigen fantasie, en ook daarbij inspireren wij je graag.

Goedkoop ansichtkaarten drukken 

Al onze ansichtkaart formaten passen door de brievenbus, of het nou om een “oversized” A4 gaat of om de kleinere klassieke formaten zoals een ansichtkaart A6 of A5. Nog meer opvallen kan ook, met één van de smalle formaten A-Long, US of X-Long, die ook prima toepasbaar zijn als toegangsticket, als voucher of als luxe alternatief voor een flyer. Ook kun je kiezen voor een van onze vierkante ansichtkaarten.

Als materiaal voor ansichtkaarten gebruiken we 285 grams sulfaatkarton, eenzijdig gestreken. Dit karton biedt de ideale balans qua stevigheid en gewicht: sterk genoeg om postale bezorging te overleven zonder een overdreven impact op de portokosten. De ongestreken zijde is prima beschrijfbaar, de gestreken zijde garandeert een mooi drukresultaat, zeker in combinatie met een ingetogen matte afwerking met dispersielak of een meer uitbundige glanzende UV-lak.

Postkaarten drukken

Iedere ansichtkaart of postkaart is uniek, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Ga je een ansichtkaart ontwerpen, let er dus wel op dat je eventuele lijnen voor adressering en ruimte voor frankering meeneemt in je ontwerp, zodat we je postkaarten drukken zoals jij ze graag wilt. Daar kun je net zo veel kleur voor gebruiken als je maar nodig vindt, maar net zo goed met alleen zwarte bedrukking. De keuze is aan jou!

Ben je van plan om je ansichtkaarten te versturen in een envelop? Bekijk dan ook ons assortiment met gekleurde enveloppen!

Wil je je ansichtkaarten drukken en heb je hiervoor nog meer informatie nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice of bestel meteen je ansichtkaarten.

Tip: Wil je gevouwen ansichtkaarten drukken? Kijk dan eens bij onze wenskaarten

Ansichtkaarten drukken

Met ansichtkaarten maak je je bericht net wat persoonlijker. Om je ansichtkaarten te kunnen produceren, is het belangrijk dat je bestand voldoet aan onze aanleverspecificaties. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Algemene aanleverspecificaties

 • Controleer of je bestand is opgemaakt op het juiste formaat.
 • Zet de teksten in je ontwerp altijd om naar contouren.
 • Full color bestanden (4/0 en 4/4) moeten worden opgemaakt in kleursysteem CMYK. Heb je gekozen voor buitenzijde full color en binnenzijde zwart (4/1), lever dan de voorzijde op in CMYK en de achterzijde zwart.
 • Je bestand maak je op met 3 mm afloop en snijtekens. Wanneer je je ontwerp laat doorlopen in de afloop zorg je ervoor dat er geen witte lijnen zichtbaar zijn na het snijden. Om er zeker van te zijn dat er geen teksten of beelden van je ontwerp wegvallen, adviseren wij ook een veiligheidsafstand van 5 mm rondom.
 • Zorg ervoor dat de inktdekking in je ontwerp niet hoger is dan 300% (dit kan je controleren door de percentages cyaan, magenta, yellow en key bij elkaar op te tellen).
 • Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt een minimale resolutie hebben van 300 DPI.
 • Als je lijnen en strepen in je ontwerp hebt, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Zijn je lijnen diapositief, dan mogen deze niet dunner zijn dan 0,5 pt.
 • Wij raden je aan om bestanden op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en je bestand op te slaan als een drukklaar PDF (PDFX1a(2001)) met kleurprofiel ISO Coated v2 300% (ECI).
 • Transparanties en verlooptinten in het drukwerk raden wij af. Wil je toch transparanties of verlooptinten gebruiken, dan raden we je aan om deze van te voren te rasteren of af te vlakken.

Tip: Gebruik bij het maken van je ontwerp onze werktekening en joboption met kleurprofiel. De aanleverspecificaties zijn hier al voor je ingesteld.

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk onze uitlegpagina of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.